SITTARD 

Ballast Nedam Development heeft overeenstemming over de verkoop van vier sterren hotel Merici in Sittard en 900m2 commerciële ruimte (bestemd voor hotel- en restaurant doeleinden) en 2.200m2 van het historische Kloosterkwartier (dat getransformeerd kan worden in een hotel of woningen) en grenst aan het hotel, aan de Belgische hotel investeerder Pantelis Group, die is opgericht door George Patelis.

De verkoop past in de strategie van Ballast Nedam Development om te blijven investeren en ontwikkelen in grote mix-use projecten en woningbouwprojecten in de Randstad en past hier actief haar portfolio op aan.

Lange termijn visie

Pantelis Group heeft een lange termijn visie op het transformeren en restaureren van aangekochte onderdelen van het Kloosterkwartier. Ballast Nedam Development is er van overtuigd dat zij een nieuwe eigenaar heeft gevonden met ervaring in en visie op de herontwikkeling van monumenten. Ballast Nedam Development is verheugd dat de verkoopovereenkomst zo snel na het faillissement van de voormalige huurder is gesloten. Pantelis Group heeft er mee ingestemd dat het hotel zo spoedig mogelijk wordt heropent. Dat laatste zorgt voor een positieve impuls voor de gemeente Sittard-Geleen. De horeca en het historische hart van de gemeente kunnen hier van mee profiteren.

Het Kloosterkwartier

Het Kloosterkwartier is ontwikkeld door LAUDY Bouw & Ontwikkeling (onderdeel van Ballast Nedam). Het complex bestaat uit twee kloosters met zeven monumenten. Het complex bestaat uit 15 luxueuze appartementen, een hotel en een ondergrondse parkeergarage. Het Bestuurscentrum van de gemeente Sittard-Geleen wordt volgend jaar ook ondergebracht in het complex.

In deze transactie is Pantelis Group geadviseerd door 3stone Real Estate.

Investments