BERKEL EN RODENRIJS 

In opdracht van Union Investment start Heembouw binnenkort met de turnkey realisatie van een distributiecentrum voor Fource Logistics op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs.

Heembouw is verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling en bracht vanuit haar integrale aanpak alle betrokken partijen bij elkaar.

De activiteiten van Fource Logistics worden nu nog uitgevoerd vanuit vier verschillende dc’s, welke worden samengevoegd in het nieuwe centrale distributiecentrum. Fource sloot hiervoor een huurovereenkomst met Union Investment af. Fource Logistics is onderdeel van Fource Holding en actief in de automotive aftermarket. Naast automaterialen, gereedschap, olie, banden en werkplaatsbenodigdheden, levert Fource ook diverse diensten als opleidingen, technische data en marketing ondersteuning.

Voor Union Investment is het de eerste logistieke vastgoedbelegging in Nederland. Tot voor kort richtte de Hamburgse onderneming zich voor  zijn logistieke beleggingen vooral op Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar de scope is verruimd naar 12 Europese landen, waaronder de Benelux, vertelt Stephan Riechers, Head of Investment Management Logistics bij Union Investment Real Estate.

Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, realiseerde het ontwerp voor de nieuwbouw, dat door zijn vormgeving een ware eyecatcher in het landschap zal zijn. Het dc omvat ruim 50.000 m2, waarvan 2.400 m2 kantoor en 49.000 m2 magazijnruimte. Voor  het orderpicken gebruik wordt gebruik gemaakt van een volautomatisch shuttlesysteem.

The Bridge

Het nieuwe distributiecentrum heeft als bijnaam The Bridge, dat verwijst naar de eyecatcher van dit ontwerp, namelijk de centrale entree op de eerste verdieping. Daardoor verloopt de routing van medewerkers vanaf de parkeerplaats (maaiveld) via een voetgangersbrug over het logistieke terrein voor vrachtwagens naar een centraal plein op de eerste verdieping. Op dit verhoogde niveau bevinden zich bijna alle ondersteunende faciliteiten, zoals kantoren, kleedruimten, kantine, trainingsruimten, etcetera.

Het dc krijgt de kwalificatie Breeam excellent. Het dak wordt geheel voorzien van zonnepanelen, waarmee het pand volledig zelfvoorzienend zal zijn qua energie. Heembouw start 3 december met de realisatie. Medio 2020 is de eerste oplevering, zodat de afbouw van het volautomatische shuttlesysteem in het magazijn van start kan gaan. De eindoplevering staat gepland voor eind 2020.

Adviseurs

JLL begeleidde de grondtransactie, 3stone Real Estate trad op als adviseur voor belegger Union Investment.

Investments