BLEISWIJK 

(Her)ontwikkeling voormalige veilinglocatie Bleiswijk naar een modern logistiek centrum.

De Amerikaanse vastgoedinvesteerder USAA Realco Europe B.V. heeft overeenstemming bereikt met Royal FloraHolland over de koop van de voormalige bloemenveilinglocatie in Bleiswijk. Het voormalige veilingterrein omvat 26 hectare grond waarvan 125.000 m² is bebouwd, en een aansluitende ontwikkellocatie van 11 hectare.

De voormalige veilinglocatie maakt deel uit van bedrijventerrein Klappolder gelegen aan de vernieuwde op- en afritten van de A12 bij de kruising met de N209. Met het oog op de ‘Strategie 2020’ verhuisde Royal FloraHolland in 2014 en 2015 al haar activiteiten van Bleiswijk naar de bloemenveiling in Naaldwijk.

USAA Realco zal het terrein een tweede leven geven door het te herontwikkelen tot een modern logistiek centrum. Deze  herontwikkeling geeft een positieve impuls aan de economische kansen en werkgelegenheid in de gemeente Lansingerland en de gehele regio.

Voor deze transactie is USAA Realco juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff en commercieel door 3Stone Real Estate. Royal FloraHolland is juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma en geadviseerd door JLL.

Investments