M7 Real Estate, pan-Europees investeerder en vermogensbeheerder, heeft dit jaar tot nu toe 30 eigendommen in heel Nederland, via 26 individuele transacties, voor een totaalbedrag van € 109,1 miljoen verkocht aan een mix van institutionele beleggers en lokale investeerders.

De activa, in totaal 117.300 m², omvatten 16 kantoren, 11 warehouses, 2 winkelpanden en 1 industrieel magazijn. Sinds de verwerving van de activa tussen 2015 en 2019, heeft M7 een aantal initiatieven op het gebied van activabeheer ondernomen, waaronder het verhuren van leegstaande ruimte en het opnieuw afsluiten van huurcontracten. Dit omvat de herpositionering en verhuring van een portefeuille van winkelmagazijnen in 2022 na het vertrek van de voormalige huurder, inclusief de herbestemming van een aantal eenheden voor industrieel en last mile logistiek gebruik, om een bredere groep gebruikers aan te trekken den de waarde van de activa te verhogen.

De eigendommen zijn verkocht namens de pan-Europese waardetoevoegende fondsen van M7, waaronder M7 Ereip IV, M7 Ereip V en M7 Islay, discretionaire fondsen die oorspronkelijk belegd waren in de industriële, retail- en kantoorsectoren in Duitsland, Nederland, Denemarken, Finland en Ierland.

Nederland is de op één na grootste markt van M7 buiten Groot-Brittannië. Naast deze verkopen, beheert M7 in totaal € 760 miljoen aan activa verspreid over 132 industriële en logistieke, winkelmagazijnen en kantoorgebouwen.

M7 werd geadviseerd door Loyens & Loeff, Van Doorne, CBRE, Prime Realty Partners, 1530 en 3stone Real Estate.

Investments