LEIDEN 

OVG Real Estate heeft afgelopen week het Europese hoofdkantoor en R&D Centre van Avery Dennison verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij LCN Capital Partners. Het duurzame gebouw van 13.650 m2 in Leiden kenmerkt zich door een mix van research faciliteiten, laboratoria en kantoor. Betrokken partijen wilden geen uitspraak doen over de transactieprijs. PropertyNL schat het investeringsvolume op circa € 35 mln.

Het hoofdkantoor en R&D Centre van Avery Dennison Materials Europe is ontworpen door architectenbureau Paul de Ruiter en bevindt zich in het Leiden Bio Science Park, het nummer 1 research park van Nederland. Het Bio Science Park ligt langs de A44 met Schiphol, Utrecht, Den Haag en Amsterdam binnen handbereik.

In dit project bundelt Avery Dennison haar Europese hoofdkantoor met haar Research en Development activiteiten. Door de bundeling van de R&D activiteiten met haar marketing, sales en service teams wil Avery Dennison haar klanten nog beter van dienst zijn. Het duurzame en inspirerende gebouw weerspiegelt de visie en waarden van Avery Dennison. De oplevering van het project staat gepland voor de zomer van 2014.

In een toelichting verklaart Coen van Oostrom (CEO OVG): “Steeds meer nieuwe investeerders treden toe tot de Nederlandse markt. Dit blijkt eens te meer uit de snelheid en vastberadenheid waarmee LCN samen met OVG haar eerste Nederlandse aankoop heeft afgerond. Een kwalitatief topproduct met een uitstekende huurder zoals bij ons project voor Avery Dennison, is voor deze nieuwe toetreders een zeer gewild beleggingsproduct”

3stone Real Estate trad op collegiale basis samen met Cushman & Wakefield op namens OVG. Juridisch werd OVG bijgestaan door Stijl Advocaten, LCN werd bijgestaan door Houthoff Buruma (juridisch) en CVO-Group.

Investments