AMSTERDAM | 21-09-2017

Recent ontving Hotel de Jonker aan de Plantage Middenlaan 40 haar eerste gasten. Het is een hotel uit de portefeuille van Vondel Hotels van Arjen van den Hof. Naast De Jonker realiseert Vondel nog een aantal andere nieuwe hotels.

Hotel De Jonker is gevestigd in een oude slagerij in het centrum van Amsterdam aan de Plantage Middenlaan, vlak bij Artis. Het hotel dankt haar naam aan voormalig slager ‘meneer Jonker’. De inrichting heeft een modern en stijlvol karakter met een klassieke touch. Het monumentale pand wordt gekenmerkt door karakteristieke balken en een bijzonder trappenhuis. Deze elementen zijn behouden gebleven, evenals de tegels van de vroegere slagerij.

Hotel De Jonker

De Jonker is – net als de meeste andere hotels van Vondel – een klein boutique hotel. Er zijn ‘slechts’ vijftien kamers in drie verschillende kamertypes: studio’s, suites en deluxe suites. De kamers zijn voorzien van kitchenette.

Arjen van den Hof is met de realisatie van De Jonker nog niet klaar met nieuwe hotels toevoegen aan zijn groep. Hij werkt aan een groot hotel op de Geldersekade met 84 kamers waarvan de deuren in 2019 openen. Daarnaast vindt op de Overtoom de verbouwing plaats van een voormalige houthandel tot Hotel Overtoomse Houthandel. En ook in het voormalig COC-gebouw aan de Rozenstraat in Amsterdam komt een Vondel Hotel. Hier komt in het voorjaar van 2018 ‘Hotel Mercier’, een boutique hotel met 44 kamers en twee suites in het luxe segment.

Daarnaast heeft het ambitieuze hotelcollectief aangekondigd dat er een locatie in Maastricht aan het portfolio wordt toegevoegd. Hotel Monastère Maastricht met 54 kamers gaat open in het eerste kwartaal van 2018.

Arjen van den Hof, eigenaar van Vondel Hotels, runt al Hotel Vondel, Hotel Roemer, b&nb Herengracht, Hotel JL No 76, Hotel de Hallen, Apartments Prinsengracht en Apartments De Hallen.

In deze transactie is Vondel Hotels geadviseerd door 3stone Real Estate.

Corporate