HOOFDDORP 

Het nieuwe kantoorgebouw van Dura Vermeer aan de Taurusavenue in Hoofddorp is verkocht aan het gesloten Duitse vastgoedfonds Wölbern Invest. Dura Vermeer ontwikkelde en realiseerde het pand in eigen beheer, waarbij Dura Vermeer Vastgoed optrad als risicodragende ontwikkelaar.

Het duurzame kantoorgebouw, dat in het tweede kwartaal van 2010 wordt opgeleverd, beschikt over een verhuurbaar vloeroppervlak van 9.265 m2 kantoorruimte en 191 parkeerplaatsen. Tijdens de ontwikkeling zijn door Dura Vermeer Vastgoed nadrukkelijk hoogwaardige installaties, duurzame energiebronnen en verantwoord materiaalgebruik toegepast. Door deze gebouweigenschappen te combineren met natuurstroom is in de exploitatiefase sprake van een CO2 NUL status. Dit levert een jaarlijkse milieubesparing op van 130 ton CO2.

Het kantorencomplex is gelegen aan de Taurusavenue 100 in Business Park Beukenhorst-Zuid te Hoofddorp. Het gebouw, een ontwerp van Van den Oever Zaaijer & Partners, is langjarig en volledig verhuurd aan Dura Vermeer Divisie Infra en advies- en ingenieursbureau Advin. Cushman & Wakefield adviseerde de verkoper tijdens het gehele verkoopproces. De juridisch adviseur namens de verkoper was Houthoff Buruma. Bij deze transactie is de koper geadviseerd door juridisch adviseur Lexence en vastgoedadviseur 3stone Real Estate.

Investments