TILBURG 

In de Spoorzone is de bouw van een kantoorpand op het voormalige terrein van Uitgeverij Zwijsen gestart. De ontwikkelaar is Fraterstraat, een samenwerking tussen VolkerWessels dochteronderneming, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en M7 Development. UWV en de gemeente Tilburg zijn de huurders van het kantoorgebouw.

Het moderne kantoorgebouw, dat op de op de hoek van de Gasthuisring en de Burgemeester Brokxlaan wordt gebouwd, bestaat uit drie delen. Aan de zijde van de Gasthuisring telt het gebouw drie verdiepingen, zodat het aansluit op de hoogte van de woningen in de straat. Het grote middendeel (atrium) heeft een open karakter. Het zonlicht kan door het dak tot op de begane grond reiken. Op de begane grond komen de voor het publiek toegankelijke ruimten met een publieksingang aan de zijde van de Burgemeester Brokxlaan.

Het centrale kantoordeel bestaat uit zes verdiepingen en heeft een omvang van ongeveer 7500 m². Naar verwachting is het gebouw begin 2015 gereed. Er is ruimte voor het parkeren van 100 auto’s voor zowel bezoekers als personeel. Onder het gebouw is een halfverdiepte parkeerkelder met 62 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor personeel. Achter het gebouw komen nog eens 38 verdiept aangelegde parkeerplaatsen.

De gemeente gaat het grootste deel van de afdeling Werk en Inkomen, met zo’n 175 werknemers, in het nieuwe kantoorgebouw huisvesten. De medewerkers van deze afdeling zijn nu verspreid over meerdere locaties in de stad. Ook gaan er 160 werknemers van het WERKbedrijf (nu aan de Besterdring) en Sociaal Medische Zaken (nu aan het Reitseplein) van UWV aan de slag.

In deze transactie heeft 3stone Real Estate opgetreden namens Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en M7 Development.

Corporate