AMSTERDAM 

Regus en Chalet Group hebben een partnership gesloten voor 15 nieuwe Regus centres in Nederland. Regus sluit dit jaar voor 10 locaties meerjarige huurovereenkomsten af met Chalet Group en de eerste helft van volgend jaar mogelijk nog 5. Het betreft met 10.000 tot 15.000 m² de grootste portfolio-overeenkomst in de geschiedenis van Regus Nederland. Het netwerk in Nederland groeit daarmee van 40 naar 55 locaties.

Het contract is getekend door Tom Tempelman, algemeen directeur bij Regus Nederland en Eduard Schaepman, sinds maart CEO Chalet Group en voorheen CEO Regus Benelux.

De nieuwe centres worden onder andere geopend in Amsterdam, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Breda, Eindhoven, Maastricht. Ook in Gouda, Vianen, Breukelen en Hengelo komen vestigingen van Regus, in deze plaatsen was de aanbieder van flexibele werkruimte nog niet aanwezig.

Tempelman: ‘We nemen delen van panden van Chalet Group in gebruik, waarbij deze verdiepingen specifiek voor ons worden ingericht. In de meeste gevallen gaan wij de receptie voor het hele gebouw verzorgen. De businesslounges zijn ook beschikbaar voor de andere kantoorgebruikers.’

Volgens Tempelman is er sprake van een toenemende vraag naar flexibele werkconcepten. Vooral in Nederland, waar meer dan de helft van de werknemers ‘flexibel’ werkt.

‘Er komen steeds meer zzp-ers en grote bedrijven reduceren hun kantoorruimte omdat veel werkplekken ongebruikt zijn. Ze stimuleren werknemers flexibel te werken, dichter bij huis en bij de klant op momenten dat het hun uitkomt. Woon-werkverkeer kan zo worden teruggedrongen en de productiviteit gaat omhoog.’

Vorig jaar heeft Regus samen met de NS 11 station2station centres op en nabij NS-stations geopend. In het buitenland worden ook nieuwe concepten uitgeprobeerd, zoals businesslounges bij tankstations in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en de samenwerking met winkelketen Staples. Tempelman zegt dat iets vergelijkbaars ook in Nederland is te verwachten.

Chalet Group sloot eerder al deals met andere aanbieders van flexibele werkruimten, zoals FlexOffiz (van Annexum) en The Office Operators. Regus had al één centre in een kantoorpand van Chalet. Eduard Schaepman, CEO Chalet Group: ‘Vanuit mijn rol als CEO Regus Benelux was ik vorig jaar al bezig om te kijken of we een slag konden slaan met grote vastgoedondernemers.’

3stone Real Estate heeft Regus gedurende het gehele commerciële traject geadviseerd. Boekel De Nerée heeft Regus juridisch bijgestaan. Loyens & Loeff heeft de juridische advisering namens Chalet Group uitgevoerd.

Corporate