ALMELO 

De Patient Temperature Management (PTM)-divisie van The Surgical Company (TSC) neemt in de tweede helft van dit jaar een nieuwbouw van circa 9.000 m2 in gebruik op bedrijvenpark Twente Noord in Almelo.

TSC heeft een overeenkomst gesloten met Next Level Development, dat het project op een kavel van 20.000 m2 gaat realiseren met het oog op toekomstige uitbreiding. TSC-PTM ontwikkelt, produceert en distribueert wereldwijd gespecialiseerde medische apparatuur gericht op voorkomen van onderkoeling en het verwarmen van patiënten die een operatie ondergaan.

Er wordt geïnvesteerd in nieuwe geautomatiseerde productielijnen die in deze nieuwbouw met opslag, distributie en kwaliteitscontrole onder één dak worden samengebracht. De locatie zal werkgelegenheid bieden aan productiemedewerkers, warehouse-operators en onderhoudsmonteurs. De werving daarvoor gaat de komende maanden van start. De nieuwbouw wordt in opdracht van Next Level Development gebouwd door bouwbedrijf Systabo uit Enschede. De realisatie is al gestart en wordt naar verwachting in oktober opgeleverd.

Betrokken adviseurs namens TSC zijn 3stone Real Estate (commercieel), DENC (technisch) en Lexence (juridisch).

Corporate