HAMBURG 

Belegger Union Investment verwerft van ontwikkelaar Stellar Development drie speculatieve logistieke projecten in Wijchen, Aalsmeer en Utrecht met een oppervlakte van in totaal 83.000 m2.

De acquisitie is bestemd voor het open-end vastgoedfonds UniImmo: Global van de Duitse vermogensbeheerder. Financiële details over de aanschaf zijn niet bekend gemaakt.

De economische overdracht van het project in Wijchen heeft inmiddels plaatsgevonden. Voor het logistieke centrum in Aalsmeer project zal dat in het tweede kwartaal plaatsvinden en voor het Utrechtse distributiecentrum in het vierde kwartaal van dit jaar.

Stephan Riechers, head of investment Management Logistics & Light Industrial bij Union Investment wijst erop dat Nederland de vijfde economie is van Europa en zich ontwikkeld heeft tot een belangrijke distributielocatie van Europa. Alle drie de projecten liggen op logistieke toplocaties.

Oplevering projecten

Het eerste project dat ontwikkeld wordt, is een pand van van 37.000 m2 in Wijchen, bij Nijmegen, op bedrijventerrein Bijsterhuizen Zuid. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022. Het strategisch gelegen pand vlakbij de A326 krijgt een Breeam Very Good certificaat.

Het project van 23.000 m2 in Aalsmeer zal gereed komen in het tweede kwartaal van 2022 en ligt ten zuidoosten van Schiphol, tussen het vliegenveld en de Bloemveiling Aalsmeer. De A4 ligt slechts op zes kilometer afstand, de A2 op 16 kilometer afstand. Ook voor dit project is een Breeam Very Good certificaat gepland.

Het Utrechtse project van eveneens 23.000 m2 wordt opgeleverd in het vierde kwartaal van 2022 en ook hier wordt gemikt op Breeam Very Good.

Verdubbeling logistieke portefeuille

Het streven is om de logistieke vastgoedportefeuille van Union Investment op de middellange termijn te verdubbelen tot een omvang van 5 miljard euro. Volgens Riechers is deze nieuwe acquisitie een verdere stap in die richting. De huidige portefeuille bestaat uit 57 objecten. In totaal staan twaalf Europese landen op de radar voor nieuwe aankopen, waaronder Nederland, Duitland, Frankrijk en Polen.

Adviseurs

Union Investment werd bijgestaan door 3stone Real Estate, Loyens & Loeff zorgde voor juridisch advies, PwC verleende fiscale bijstand en CBRE verschafte technisch advies.

Investments