ZWIJNDRECHT 

Aan de Oude Maasweg in Zwijndrecht start Heembouw binnenkort met de realisatie van een productielocatie voor Jiffy International, bestaande uit circa 25.000 m² hal en 550 m² kantoor. De nieuwe productielocatie met haven faciliteiten wordt gebouwd op een terrein van circa 60.000 m². Habeon Architecten maakte het ontwerp. Advies- en ingenieursbureau Uticon zal het project bouwkundig en procesinstallatietechnisch begeleiden. Troostwijk begeleidde de transactie namens Jiffy. Een Amerikaanse belegger heeft de nieuwbouwontwikkeling in portefeuille genomen. Koper werd in deze transactie geadviseerd door 3Stone Real Estate, Houthoff Buruma en Search.
Jiffy International is een toonaangevende wereldwijde leverancier van milieuvriendelijke vermeerderingssystemen, hydroponic systemen, potten en substraten voor de tuinbouwsector. Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en bio-based materialen zoals veen, cocos, pulp en andere bio-massa en plantaardige grondstoffen, is Jiffy al vele jaren een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Jiffy heeft strategisch geplaatste productielocaties dichtbij de veenderijen in Canada, Denemarken en Noorwegen waar turfpotten en Jiffy-7 pellets geproduceerd worden.
Op de nieuwe locatie in Zwijndrecht zullen veengronden worden aangeleverd en bewerkt en gemengd tot hoogwaardige substraten voor telers. Daartoe wordt de huidige insteekhaven omgebouwd tot zeehaven om coasters te kunnen laten aanmeren. Heembouw start begin november met het heiwerk. De nieuwe productielocatie van Jiffy wordt 1 juli 2016 opgeleverd.

Investments