UTRECHT 

Het in de Verenigde Staten gevestigde USAA Realco heeft haar eerste Europese aankoop afgerond in Utrecht.  Van logistiek ontwikkelaar Somerset Real Estate heeft USAA RealCo het moderne distributiecentrum, langjarig verhuurd aan Kuehne & Nagel, gelegen aan de Atoomweg 111-115 te Utrecht aangekocht inclusief de uitbreidingsmogelijkheid van het bestaande distributiecentrum.
Somerset Real Estate heeft het op bedrijventerrein Lage Wiede gelegen distributiecentrum  ter grote van circa 32.000 m² bedrijfsruimte en circa 2.150 m² kantoorruimte in april 2012 opgeleverd aan huurder Kuehne & Nagel. Het object is voorzien van een BREEAM Good certificaat.

Als onderdeel van deze transactie hebben partijen afgesproken dat verkoper, met haar partner bouwbedrijf Wouters te Schijndel, de uitbreiding van het bestaande distributiecentrum op risico gaat realiseren. De nieuwbouw bestaat uit circa 25.000 m² bedrijfs­ruimte en de volledige renovatie van het bestaande kantoorgebouw ter grote van circa 3,200 m². De bouw is reeds gestart en de oplevering van de nieuwbouw staat gepland voor 1 mei 2015.

Somerset Real Estate is in deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff. USAA RealCo is juridisch geadviseerd door CMS Derks Star Busmann, technisch geadviseerd door Search en de commerciële advisering is uitgevoerd door 3stone Real Estate.

Investments