MAASTRICHT | 29-06-2018

Vondel Hotels heeft na een grondige verbouwing officieel de deuren van Hotel Monastère Maastricht en Café Louis aan in het centrum geopend. Het straight-friendly viersterrenhotel (mede-gericht op LHTI-gasten) en de bistro zijn gevestigd in een voormalig klooster uit de 14e eeuw. Het hotel telt 52 luxe kamers en suites en in de bistro met bar en klein terras aan de Boschstraat.

Hotel Monastère Maastricht is het eerste hotel uit de Vondel Hotels-collectie dat haar deuren buiten Amsterdam opent. Het hotel is straight-friendly en mikt erop dat de LHBTI-gast zich thuis voelt. Zo is er in het hotel geen onderscheid gemaakt in dames-en heren wc’s. Het interieur van het hotel is ‘Parijs-chic’. Een mix van hedendaags design en de rijke historie van het pand. Elementen kenmerkend uit de geschiedenis van het pand, zijn verweven in het interieurdesign van het hotel.

Café Louis is gevestigd in Hotel Monastère Maastricht en heeft een eigen entree aan de Boschstraat. In de bistro worden Frans geïnspireerde gerechten geserveerd. Daaronder steak tartaar, lady steak, boeuf bourguignon en salade met eendenlever. De bistro biedt plek aan 80 personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat.

3stone Real Estate adviseerde Vondel Hotels bij deze transactie.

 

Meer over Vondel Hotels

Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels: ‘Het geeft echt een geweldig gevoel dat wij nu een hotel openen buiten Amsterdam, op zo’n fantastisch historische locatie. Maastricht biedt een mooie balans tussen gastronomie, winkels en cultuur. Met de komst van ons LHBTI-hotel, verwachten we ook een nieuwe doelgroep voor Maastricht aan te trekken.’

 

Vondel Hotels groeit

Vondel Hotels groeit verder en opent in de zomer van 2018, Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom in Amsterdam. In het najaar openen Hotel Mercier en Café Ons Huis op de Rozenstraat in Amsterdam en Hotel Pontsteiger met Café Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam.

In 2019 komt daar nog een hotel op de Geldersekade in Amsterdam bij. Daarnaast heeft Vondel Hotels de ambitie om buiten Amsterdam nog meer locaties aan de collectie toe te voegen. Zo staan Utrecht en Leiden de komende jaren op de planning.

Corporate