AMSTERDAM 

Vondel Hotels breidt haar collectie dit jaar nog verder uit met Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam. Hotel Pontsteiger is gevestigd in het nieuwe state-of-the-art gebouw ‘Pontsteiger’ aan het IJ, waar onder andere ook luxe appartementen en horeca in komen. Het hotel telt straks 25 kamers, variërend van één tot vijfsterren. Verder is het hotel voorzien van horecavoorziening ‘Café Pontsteiger’ met groot zonnig terras aan het water en aanlegsteiger met plek voor een boot. In het najaar van 2018 opent Hotel Pontsteiger haar deuren.  3stone Real Estate adviseerde Vondel Hotels bij deze transactie, verhuurder Nedstede is geadviseerd door Adhoc horecamakelaars.

Hotel Pontsteiger & Café Pontsteiger

Het 90 meter hoge gebouw Pontsteiger is het nieuwe ijkpunt aan de oevers van het IJ en heeft een stoere en robuuste uitstraling. De entree tot Pontsteiger is een royale pier van 30 meter breed, die begint bij de Tasmankade. Hier zal straks ook de nieuwe aanlegplek voor de veerpont naar Noord komen. Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger zullen zich vestigen in de oost- en westzijde van het pand. Vondel Hotels heeft binnenhuisarchitect Nicemakers aangesteld voor het interieur van het hotel en restaurant.

Arjen van den Hof, vertelt trots: “Opnieuw mogen wij een hotel aan onze collectie toevoegen, dat geeft ontzettend veel voldoening. Samen met alle verantwoordelijke partijen ben ik ervan overtuigd dat het een succes gaat worden. Hotel Pontsteiger is ons eerste hotel in een nieuwbouwpand en heeft een fantastische ligging. Het gebouw is een ware eyecatcher. Al onze hotels zijn gevestigd in unieke panden met een verhaal, Pontsteiger past dan ook goed bij onze collectie. Wij kunnen niet wachten om Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger te openen en onze gasten én de buurt te verwelkomen!”.

Nedstede eigenaar Michael van de Kuit reageert enthousiast: “vanuit onze visie ontwikkelen we vastgoedconcepten waarin de ruimte gecreëerd wordt voor ondernemers om uit te blinken en boven de massa uit te stijgen. Arjan van den Hof is typisch zo’n ondernemer waarmee wij de samenwerking zoeken. Hij weet die ruimte te benutten, karakter te creëren en 24/7 gastvrijheid inhoud te geven. Ook de gewenste toegankelijkheid voor een breed publiek is met het concept van het – één tot vijf sterren Pontsteiger hotel – gerealiseerd. En Café Pontsteiger wordt dit najaar al de beoogde hoogwaardige toevoeging op het brede spectrum van de Amsterdamse horeca”.

Vondel Hotels groeit

Naast de bekendmaking van de komst van Hotel Pontsteiger, heeft Vondel Hotels de komende tijd nog meer hotel- en restaurantopeningen op de planning staan. Zo zal in juni 2018 het eerste hotel en restaurant buiten Amsterdam worden geopend, Hotel Monastère Maastricht en Café Louis in Maastricht. En openen dit jaar achtereenvolgend Hotel van de Vijsel op de Overtoom in Amsterdam en Hotel Mercier en Café Ons Huis in de Rozenstraat in Amsterdam. De komende jaren komt er een hotel op de Geldersekade in Amsterdam bij en neemt Vondel Hotels intrek in Utrecht en Leiden.

Over Vondel Hotels

Vondel Hotels is een unieke collectie hotels, short stay appartementen en restaurants. In deze collectie is de hand van hotelier en eigenaar Arjen van den Hof altijd zichtbaar. Zijn werkwijze is even eenvoudig als fenomenaal. Hij versmelt krachtig interior design met een zelfgekozen collectie hedendaagse kunst, waarbij de historische karakteristieken van de panden zorgvuldig behouden blijven. Voeg daar de perfecte service door toegewijd personeel aan toe en het succes van dit exclusieve collectief is verklaard. Vondel Hotels is als een tweede thuis voor zowel zakelijke als leisure gasten.

Het portfolio bestaat uit: Hotel Vondel, Restaurant JOOST, Hotel Roemer, Hotel JL Nº 76, Hotel De Hallen, Restaurant Remise47, Apartments Prinsengracht, Apartments De Hallen, de Jonker Urban Studios & Suites, Hotel Monastère Maastricht (2018), Café Louis (2018), Hotel van de Vijsel (2018), Hotel Mercier (2018), Café Ons Huis (2018), Hotel Pontsteiger (2018) en een hotel op de Geldersekade (2019). Meer informatie: vondelhotels.com

Corporate