AMSTERDAM 

Logicor, een van de grootste eigenaren en exploitanten van logistiek vastgoed in Europa, heeft een logistieke ontwikkeling van ruim 23.500 m2 verworven in een turn-key overeenkomst met ontwikkelaar AM.

Het logistieke warehouse voldoet aan hoge duurzaamheidseisen en wordt gerealiseerd in Helmond, een van de belangrijkste logistieke hotspots in Nederland. Logicor wordt zelf verantwoordelijk voor de verhuur van de nieuwe ontwikkeling.

Ronald van der Waals, Managing Director Noord-Europa bij Logicor, zegt: “De acquisitie is een strategische uitbreiding van onze portefeuille op een zeer gewilde locatie in Nederland. Door in zo’n vroeg stadium van de ontwikkeling met AM samen te werken zijn we nauw betrokken bij het ontwikkelingsproces. Het biedt ons maximale flexibiliteit om in te spelen op eventuele veranderende eisen en wensen van potentiële gebruikers terwijl we tegelijkertijd het positieve marktmomentum op de verhuurmarkt optimaal kunnen benutten.”

Jan Ruitenberg, directeur vastgoedontwikkeling bij AM: “Wij zijn heel blij met deze overeenkomst met Logicor. De keuze voor deze hoogwaardige en duurzame logistieke ontwikkeling bevestigt onze visie op het ontwikkelen van een concept dat actueel is en ook op de lange termijn meerwaarde biedt.”

Het logistieke warehouse wordt gerealiseerd op een kavel van bijna 32.000 m² aan de Churchilllaan 202 en 204 in Helmond, een van de top 3 logistieke hotspots van Nederland.

Een van de belangrijkste kenmerken van de moderne ontwikkeling is de hoge duurzaamheidsstandaard gericht op een BREEAM-NL Excellent certificaat voor het gebouw en een A+++ EPC-certificaat voor de energie-efficiënte van het DC. Het terrein is goed ontsloten met een directe aansluiting op snelweg A67 die het oosten (Venlo) en het westen (Eindhoven) van Nederland met elkaar verbindt. De start bouw staat gepland voor januari 2023 met een verwachte oplevering in de tweede helft van volgend jaar.

Logicor is in deze transactie technisch geadviseerd door Savills en juridisch door Loyens & Loeff. 3Stone adviseerde verkoper AM.

Logicor is eigenaar en manager van een uitgebreid netwerk van distributie- en last-mile vastgoedlocaties op bewezen plekken in Nederland en België. In totaal heeft het bedrijf een netwerk van circa 840.000 m2 vastgoed in eigendom of onder management.

Corporate