HOOFDDORP 

AB Alternative SICAV-SIF, een vastgoedbeleggingsfonds gevestigd in Luxemburg, heeft de bedrijfsruimte en tevens het hoofdkantoor van Scotch & Soda gelegen aan de Jacobus Spijkerdreef 20-24 in Hoofddorp verkocht aan een internationale belegger via haar vermogensbeheerder Savills Investment Management.

Het object is in 2009 speciaal ontworpen als een echte eye-catcher op een ‘built to suit’-basis en omvat een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 9.514 m² waaronder twee verdiepingen aan bedrijfsruimte, een showroom en een hoogwaardige kantoorruimte. Het totale verhuurbare vloeroppervlak is verdeeld over bedrijfsruimte hoog van 1.913 m², bedrijfsruimte laag van 3.246 m², mezzanine van 2.166 m² en showroom/ kantoorruimte van 2.189 m². Het object is gelegen op een perceel grond van 8.959 m² dat in volledig eigendom is. De bedrijfsruimte heeft een vrije hoogte van 8 meter en beschikt over een maximale vloerbelasting van 2.000 kg/m². De maximale vloerbelasting van de mezzanine bedraagt 500 kg/m². Om het perceel optimaal te benutten is er een grote parkeerplaats gelegen bovenop het object die plaats biedt aan 65 parkeerplaatsen. Daarnaast zijn op het terrein aan de noordwest- en zuidzijde van het gebouw 80 parkeerplaatsen gesitueerd.

Het object is gelegen op bedrijventerrein “De President”, een multimodaal bedrijventerrein langs de snelweg A4 en in de directe nabijheid van de luchthaven Schiphol. Als onderdeel van de regio groter Amsterdam heeft het gebied een grote aantrekkingskracht op meerdere internationale gebruikers en is daarom een ​​ideale locatie voor een internationaal merk als Scotch & Soda. Het object is volledig verhuurd aan Scotch & Soda.

Koper werd geadviseerd door Loyens & Loeff (juridisch) en 3Stone Real Estate (commercieel). AB Alternative SICAV-SIF en Savills Investment Management werden geadviseerd door HVG Law (juridisch) en Cushman & Wakefield Nederland (commercieel).

Corporate