UTRECHT 

Vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development heeft het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini (consultancy en ICT-dienstverlening) in Leidsche Rijn Centrum Noord verkocht. Het kantoor omvat 21.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak en wordt geheel gehuurd door Capgemini. 3stone Real Estate bracht de transactie in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff tot stand.

Het hoofdkantoor van Capgemini ligt parallel aan de snelweg A2, pal aan het nieuwe NS-station Leidsche Rijn Centrum met hoogwaardige voorzieningen voor openbaar vervoer en in de directe nabijheid van het nieuw te realiseren winkelgebied. Capgemini is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe gebouw. Dankzij grote vloeroppervlakken en de directe nabijheid bij het NS-station, is het gebouw bij uitstek geschikt voor het nieuwe werken dat Capgemini enkele jaren geleden implementeerde.

Het kantoor, ontworpen door Ibelings van Tilburg Architecten te Rotterdam, omvat vier kantoorverdiepingen boven een tweelaagse parkeergarage. Daarnaast is er een parkeergebouw gebouwd. Leidende principes bij de ontwikkeling van het kantoor door AM Real Estate Development zijn toepassing van het nieuwe werken en duurzaamheid. Het kantoor heeft dan ook het prestigieuze BREEAM-NL ontwerpcertificaat ‘Very Good’ behaald.

BAM Utiliteitsbouw regio Midden, BAM Advies & Engineering en BAM Techniek hebben vanaf definitief ontwerp voor de engineering gezorgd en de gebouwen door middel van BIM en lean bouwen in slechts veertien maanden gerealiseerd.

Investments