OIRSCHOT 

TH Real Estate heeft namens haar European Cities Fund een logistieke ontwikkeling in Oirschot aangekocht van een joint venture tussen SDK Vastgoed (VolkerWessels) en MG Real Estate.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum, in totaal 98.000 m² groot, is reeds gestart. Het distributiecentrum is gelegen in één van de belangrijkste knooppunten voor e-commerce-activiteiten in Nederland en West-Europa. Financiële details zijn  niet bekend gemaakt.

Aan de logistieke inrichting en de (af)handeling voor e-commerce zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Westfields is ontworpen met dit in gedachten. De verkoop van het distributiecentrum laat zien dat de logistieke hotspots in Nederland nog steeds kunnen rekenen op zowel een sterk aanhoudende gebruikersvraag, als op een onverminderd aanhoudende interesse van internationale beleggers in logistiek vastgoed.

Thorsten Kiel, hoofd European Industrial and Logistics bij TH Real Estate, licht toe: ‘We zijn erg blij met de samenwerking met de joint venture voor de succesvolle voltooiing van Westfield Logistics. De Europese logistieke markt blijft zeer aantrekkelijk en de locatie van dit object maakt het bijzonder aantrekkelijk. We hebben ons logistieke platform in Nederland nu uitgebreid tot meer dan 300 miljoen euro in 2018, met verdere investeringen gepland in 2019.’

De bouw wordt in twee fasen uitgevoerd door Systabo (VolkerWessels) en behelst drie warehouses. De bouw van fase 1 start in december 2018, omvat 60.789 m² en zal beschikbaar zijn in oktober 2019. Fase 2 start in maart 2019, heeft een oppervlakte van 37.329 m² en is beschikbaar in februari 2020. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CBRE of VSR-makelaars.

Het European Cities Fund maakt deel uit van de wereldwijde stedenreeks van TH Real Estate. Investeringen zijn gericht op diversificatie, inkomsten en vermogensgroei op lange termijn. Deze beleggingsstrategieën zijn gericht op het investeren in hoogwaardige activa in toonaangevende steden, die goed gepositioneerd zijn in termen van structurele langetermijntrends, zoals demografische veranderingen, urbanisatie en technologie.

Westfield Logistics Development is de elfde acquisitie voor het fonds en de tweede logistieke asset in Nederland, na de acquisitie van een distributiecentrum in Venlo.

Westfields Logistics Development werd geadviseerd door 3stone Real Estate en Habraken Rutten, terwijl TH Real Estate werd geadviseerd door Van Gool Elburg, Loyens & Loeff, Cording Real Estate Group, Arcadis, LCEE en A & O.

Corporate