VENLO 

Het logistieke centrum ligt tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en het Europese achterland en is een trimodale locatie die niet alleen goed is aangesloten op het snelwegennet, maar ook profiteert van een binnenvaartterminal en een nieuw gebouwde vrachtwerf”, zegt Stephan Riechers, Head of Investment Management Logistics & Light Industrial bij Union Investment.

Het project is gelegen op het bedrijventerrein “Greenport”. De ontwikkeling van een logistiek vastgoed met een totale huuroppervlakte van 61.750 m² zal tegen het einde van het derde kwartaal van 2022 worden gebouwd. Duurzaamheidscertificering volgens BREEAM “Good” is gepland. De verkoper Hessing B.V., een toonaangevende specialist in de markt voor gesneden groenten, fruit en kant-en-klaarmaaltijden, is tevens de toekomstige huurder van het pand met een 20-jarige huurovereenkomst.

De aankoop is voor een speciaal logistiek fonds dat Union Investment vorig jaar samen met GARBE Industrial Real Estate oprichtte. De partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs van Union Investment | 2 het pand. Union Investment werd vertegenwoordigd door 3Stone Real Estate, Dentons, Drees und Sommer en PwC. Hessing B.V. werd vertegenwoordigd door CMS en TLF Real Estate.

Investments