EINDHOVEN – WIJCHEN 

Union Investment Real Estate GmbH heeft een logistieke portefeuille bestaande uit twee objecten in Nederland verkocht. Een distributiecentrum van 35.000 m² gelegen aan de Bijsterhuizen 1127 in Nijmegen is verkocht aan huurder. Een distributiecentrum van 64.000 m² in Eindhoven werd verkocht aan Aviva Investors. De verkoopprijs is niet bekend gemaakt.

Het moderne DC in Nijmegen is ontworpen door het plaatselijke architectenbureau Schreven BV, en werd opgeleverd in 1997 en 2000. Het gebouw beschikt over hoge normen, zoals een vrije hoogte van 10 -14,5 meter en een vloerbelastingscapaciteit tot 5.000 kg/m². Het DC is volledig verhuurd aan internationale bezorgservice, die het pand voor eigen gebruik heeft gekocht.

Het distributiecentrum in Eindhoven is gelegen binnen het bedrijventerrein ‘Acht’, dicht bij zowel de snelwegen A2 en A67 als de internationale luchthaven van de stad. Tevens grenst het aan een van de belangrijkste spooraders die directe toegang biedt tot de Rotterdamse haven.

3stone Real Estate, Freshfields en Drees & Sommer adviseerden Union Investment Real Estate GmbH. Aviva Investors werd geadviseerd door M2 Real Estate, DLA Piper en Search.

Investments