TILBURG 

CBRE Global Investors heeft, namens een van haar separate accounts klanten, logistiek centrum Distriport Tilburg gekocht van belegger en vastgoedontwikkelaar ProDelta.

Distriport Tilburg heeft een totale oppervlakte van ruim 70.000 m² inclusief mezzanine en kantoorruimte. Het DC aan de Letostraat 33–35 op bedrijventerrein Vossenberg West II, direct aan de Barge Terminal Tilburg en is een van de grootste bedrijfsgebouwen op het bedrijvenpark.

CBRE Global Investors verwierf het logistieke centrum ten behoeve van een hoogwaardige en duurzame logistiek vastgoedportefeuille van haar opdrachtgever. Het Kadaster meldt een koopsom van € 100,1 mln.

Tilburg is driemaal op rij uitgeroepen tot de nummer 1 logistieke hotspot van Nederland vanwege de nabijheid van de Rotterdamse en Antwerpse havens, de goede snelwegverbindingen met Duitsland en het Europese achterland en de directe verbinding met Railport Brabant die Centraal-, Zuid- en Oost-Europa ontsluit.

Het distributiecentrum is volledig en langjarig verhuurd aan XPO Logistics, dat er de Europese e-commerce operatie verzorgt van fashionretailer H&M.

Distriport Tilburg is een duurzame ontwikkeling van ProDelta, gericht op verantwoord gebruik van grond, materialen en natuurlijke hulpbronnen. In april van dit jaar is het complex Breeam-NL Good gecertificeerd. Op het 60.000 m² grote dak ligt het grootste zonnestroomsysteem van Brabant, met in totaal 24.310 zonnepanelen. Dit systeem, met een capaciteit van 6,3 miljoen kWh stroom, voorziet 1800 huishoudens van duurzame energie.

Maurice Stieger (CBRE Global Investors, verantwoordelijk voor aan-en verkopen en het managen van de logistieke portefeuille in Nederland): ‘Distriport Tilburg is een echte trophy asset van zeer hoogwaardige kwaliteit. Het ligt op de beste plek van Nederland en zeer strategisch voor nationale en Europese logistieke operaties. Een prachtige toevoeging aan onze hoogwaardige en duurzame logistieke portefeuille in Nederland. Het DC is meerjarig verhuurd en biedt potentie voor de toekomst, waarin we een tekort verwachten van logistieke objecten op de beste locaties.’

In een reactie op de transactie zegt Marije Braam-Mesken, portfolio manager EMEA Separate Accounts, CBRE Global Investors: ‘Deze acquisitie is dankzij de Breeam-certificatie en het grootste zonnestroomsysteem van Brabant een unieke investeringsmogelijkheid, die perfect aansluit op de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klant.’

ProDelta is bij de verkoop van Distriport Tilburg commercieel geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en juridisch en fiscaal door Loyens & Loeff. Koper CBRE Global Investors is commercieel begeleid door 3Stone Real Estate en BNP Paribas Real Estate en juridisch door Houthoff.

Investments