VEGHEL 

Union Investment verwerft logistiek project in Nederland

Op Foodpark Veghel verrijst een logistiek centrum met circa 57.600 m² verhuurbare ruimte.

Union Investment heeft de logistieke ontwikkeling Van Acht Koel- & Vriesopslag in Veghel, Nederland, verworven door middel van termijnfinanciering. In het derde kwartaal van 2022 wordt een logistiek centrum gebouwd met circa 57.600 m² verhuurbare ruimte. De aankoop wordt gedaan voor een speciaal logistiek fonds dat Union Investment vorig jaar samen met GARBE Industrial Real Estate heeft opgericht. De partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken.

Veghel heeft goede snelwegverbindingen en is te bereiken via de A50 (Eindhoven-Nijmegen) en A67 (Eindhoven-Duisburg). De locatie heeft ook een eigen containerterminal voor binnenvaartschepen. Het pand is al voor tien jaar volledig verhuurd aan de Nederlandse Van Acht Groep. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de gekoelde en diepgevroren bewaring van levensmiddelen.

De logistieke portefeuille van Union Investment zal op middellange termijn naar verwachting groeien tot een volume van ruim EUR 5 miljard. Het omvat momenteel 62 panden met een waarde van ongeveer 2,8 miljard euro. “In totaal staan ​​twaalf Europese landenmarkten op onze acquisitieradar, waaronder Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Polen, evenals Nederland”, zegt Campbell.
Union Investment werd geadviseerd door 3Stone Real Estate, Greenberg Traurig, PwC en Drees & Sommer.

V8 Vastgoed werd geadviseerd door TLF Real Estate en CMS.

Investments