FRANKFURT 

Palmira Capital Partners (Palmira), een van Europa’s toonaangevende investeerders en vermogensbeheerders in logistiek en bedrijfsvastgoed, heeft nog een pand verworven voor het European Core Logistics Fund (ECLF). De verkoper is een particuliere belegger. De partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken.
Palmira had dit jaar eerder eigendommen verworven in Linz, Oostenrijk, en Lodz, Polen, voor het fonds.

De laatste aanwinst is een in 2017 opgeleverd distributiecentrum aan de Cellebroederspoort 8 in Dronten, in de logistieke regio Flevopolder, ten noordoosten van Amsterdam. Het object is gelegen op een perceel van circa 31.000 vierkante meter met een verhuurbaar oppervlak van circa 21.100 vierkante meter. Hiervan is circa 19.300 vierkante meter magazijnruimte en 1.800 vierkante meter kantoor- en sociale ruimte. De woning is volledig verhuurd voor circa 9,5 jaar.

Verkoper wordt ondersteund door Trip Advocaten en 3stone Real Estate.

Palmira wordt bij de transactie in juridische en fiscale aangelegenheden ondersteund door Dentons, Düsseldorf. Drees & Sommer adviseerde over technische details. Nova Ambiente was verantwoordelijk voor milieukwesties. M2 Real Estate trad op als commercieel adviseur van de koper. QGM Law is bij deze transactie als notaris opgetreden.

Als pan-Europees fonds richt het ECLF zich op institutionele beleggers en mikt het op een aandelenvolume van minimaal € 350 miljoen. In totaal zijn investeringen van circa 650 miljoen euro mogelijk.

Investments