AALSMEER

Broekhof Verpakkingen uit Aalsmeer, leverancier van bloemen en plantenverpakkingen, sluit een 15-jarige overeenkomst met Union Investment voor het gehele distributiecentrum Virgo Aalsmeer. Deze bestemming, direct gelegen aan de provinciale weg N201, is ontwikkeld door STELLAR DEVELOPMENT CV (een samenwerking tussen Heembouw en Stellar Development BV) en verworven door Union Investment. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Virgo Aalsmeer.

Het hoogwaardige distributiecentrum bestaat uit circa 20.000 m2 warehouse, een mezzanine van 1.500 m2 en circa 1.700 m2 kantoor. Het DC is voorzien van een spectaculaire daktuin van 1.900 m2, die een biodiverse groene baken vormt in de stedelijke omgeving en een geweldige plek is voor mens en dier om te verblijven. In april leverde STELLAR DEVELOPMENT CV deze bestemming op aan eind belegger Union Investment.

Broekhof maakt onderdeel uit van Koninklijke Paardekooper Group, een familiebedrijf dat sinds 1919 actief is in de nationale en internationale verpakkingsmarkt. De bestemming Virgo Aalsmeer geeft Broekhof de benodigde ruimte om haar werknemers en klanten, nu en in de toekomst, optimaal te bedienen.

De bestemmingen van Stellar Development kenmerken zich door op unieke wijze verbindend invulling te geven aan de vier merkpijlers: architectuur, natuur, technologie en functionaliteit. In dit ontwerp is naast de optimalisatie voor functionele logistiek ook veel aandacht besteed aan natuur en een biodiverse invulling van de buitenruimte(s). Zo komen er rondom het distributiecentrum brede bomen en bloemrijke groenstroken, passend in het gebied en aansluitend op de omgeving. Het parkeerterrein, dat ingericht is als een boomgaard, is volledig half-verhard. De geïntegreerde nestkasten rondom in de gevels en de unieke daktuin zorgen voor een door specialisten afgewogen en gebalanceerd natuurinclusief ontwerp.

Cushman & Wakefield en 3Stone Real Estate waren verantwoordelijk voor de verhuurbegeleiding van deze bestemming.

Corporate