AMSTERDAM | 16-11-2017

De Amsterdamse Vondel Hotels collectie kent in 2017 een ongekend productief jaar. De huurovereenkomsten inzake Hotel Vondel en Hotel Roemer in Amsterdam (totaal 120 kamers), zijn langjarig verlengd met nieuwe eigenaar DEKA Immobilien. Daarnaast is ook de huurovereenkomst voor Hotel JL Nº 76 in Amsterdam (39 kamers) voor een langdurige periode verlengd. Vondel Hotels groeit verder. Zo komen er de komende twee jaar drie nieuwe hotels bij in Amsterdam, één in Maastricht én liggen er plannen klaar om Leiden en Utrecht aan de collectie toe te voegen. 3stone Real Estate treedt als adviseur van Vondel Hotels op bij al deze verlengingen en de uitbreidingen in de toekomst.

Als actieve speler in de hospitalitybranche, groeit de collectie van Vondel Hotels de komende jaren door. Recentelijk is de Jonker Urban Studios & Suites aan de Plantage Middenlaan 40 geopend, met in totaal 15 luxe studio’s en suites. De kamers met kitchenette hebben een stijlvolle look & feel, maar oude karakteristieke elementen, zoals het trappenhuis, de schouwen en slagerijtegels zijn behouden gebleven. Er is geen personeel aanwezig, gasten checken zelf in. Vondel Hotels richt zich hiermee op gasten zowel zakelijk als vakantiegangers, die een optimaal gevoel van privacy willen, middenin het centrum.

In 2018 opent Hotel Overtoomse Houthandel de deuren van 82 luxe hotelkamers aan de gelijknamige Overtoom in Amsterdam. De originele houten balken uit het pand blijven behouden en het hotel krijgt een ambachtelijke en robuuste uitstraling. Tevens is het COC-gebouw ‘Ons Huis’ in de Rozenstraat in Amsterdam aan de Vondel Hotels collectie toegevoegd. In dit monumentale pand wordt nu gebouwd aan ‘Hotel Mercier’. Een viersterren deluxe boutique hotel met 44 kamers en twee suites en een restaurant zal in de zomer van 2018 opengaan.

Daarnaast heeft het ambitieuze hotelcollectief een locatie in Maastricht aan de collectie toegevoegd: Hotel Monastère Maastricht. In het voormalig klooster aan de Boschstraat 69-71 komen 54 luxe hotelkamers en zal in het eerste kwartaal van 2018 worden geopend. De Boschstraat, gelegen in het centrum van Maastricht, is een gemengde woon- en winkelstraat, waaraan een groot aantal monumentale panden liggen. Het klooster is gebouwd in de 14e eeuw en kent een rijke geschiedenis.

De laatste aanwinst van Vondel Hotels betreft een hotel op de Geldersekade in Amsterdam. Dit hotel komt in een rijksmonument dat dienst heeft gedaan als Chinees pakhuis. Het hotel krijgt een Aziatisch thema en de sfeer zal het Shanghai van nu ademen. Het viersterren boutique hotel is voorzien van circa 84 diverse kamers en suites en zal in 2019 haar deuren openen. Daarnaast liggen er groeiplannen klaar voor meer hotels buiten Amsterdam, waaronder in Utrecht en Leiden. De hotelcollectie heeft als ambitie om flink zichtbaar te worden in Nederland en gasten van over de hele wereld, kennis te laten maken met de unieke collectie aan bijzondere panden in combinatie met de signatuur van Vondel Hotels; gastvrijheid, kunst en design.

Over Vondel Hotels

Vondel Hotels is een unieke collectie 4-sterren hotels, short stay appartementen en twee geweldige restaurants. In deze collectie is de hand van hotelier en eigenaar Arjen van den Hof altijd zichtbaar. Zijn werkwijze is even eenvoudig als fenomenaal. Hij versmelt krachtig interior design met een zelfgekozen collectie hedendaagse kunst, waarbij de historische karakteristieken van de panden zorgvuldig behouden blijven. Voeg daar de perfecte service door toegewijd personeel aan toe en het succes van dit exclusieve collectief is verklaard. Vondel Hotels is als een tweede thuis voor zowel zakelijke als leisure gasten.

Het portfolio bestaat uit: Hotel Vondel met restaurant JOOST, Hotel Roemer, Hotel JL Nº 76,

Hotel De Hallen met restaurant Remise47, Apartments Prinsengracht, Apartments De Hallen, de Jonker Urban Studios & Suites, Hotel Monastère Maastricht (2018), Hotel Overtoomse Houthandel (2018), Hotel Mercier (2018) en een hotel op de Geldersekade (2019).

Meer informatie: vondelhotels.com

Corporate