AMSTERDAM | 22-11-2018

Vondel Hotels heeft officieel de deuren van Hotel van de Vijsel en Café Woodz geopend op de Overtoom 13-17 in Amsterdam. Het hotel, gevestigd in voormalig houthandel Van de Vijsel, telt 82 kamers in het viersterrensegment.

Na een intensieve verbouwing van meer dan twee jaar, waarbij de originele houten balken genummerd en verwijderd zijn en weer teruggeplaatst op de oorspronkelijke plek, kunnen gasten en de buren nu volop genieten van het pand. Architect Minke Wagenaar heeft het gebouw in alle ere hersteld en er een moderne draai aan gegeven.

Hotel van hout

In het monumentale pand was sinds de 19e eeuw Houthandel Van de Vijsel gevestigd. Hout voert dan ook vanzelfsprekend de boventoon. Verschillende houtsoorten zijn subtiel verwerkt in het hotel en in de luxe kamers, afgewisseld met vintage details uit de 19e eeuw. Hotel van de Vijsel kenmerkt zich door karakteristieke elementen van hout en vintage gecombineerd met kunst en design. Een samensmelting van industrie en ambacht is nog steeds voelbaar in de krachtige uitstraling van het pand. Nicemakers is verantwoordelijk voor het interieur en heeft een goede mix gevonden tussen eigentijds design en vintage elementen, die passen bij de historie van het pand.

Hotelmanager Ric van Holthe tot Echten: ‘Ik kan niet wachten om de eerste gasten in het nieuwe hotel in te checken en de buren te verwelkomen. Het bijzondere design van het hotel is echt een aanwinst voor de stad’.

In deze transactie is Vondel Hotels geadviseerd door 3stone Real Estate.

Meer lezen:

Arjen van den Hof van Vondel Hotels hoeft niet naar het buitenland

Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels: ‘Het is geweldig om het eindresultaat te zien, waar wij met zoveel partijen zo hard naartoe gewerkt hebben. Ik ben dan ook erg trots om dit hotel aan de Vondel Hotels collectie te mogen toevoegen. Het pand was eerst een bouwval en in zeer slechte staat. Wij hebben het pand weer in ere weten te herstellen en een fraai aanzicht gegeven waardoor de buurt een stuk opknapt.’

Café Woodz

Café Woodz, wat gevestigd is in Hotel van de Vijsel, is een nieuwe koffie- en brunchspot. Woodz is geïnspireerd op de trendy New York brunches in Manhattan. Denk aan Eggs Bennies en toast met Prosciutto en vijgen. Het café is elegant met een rauw randje. Bij Woodz kan je ook terecht voor een coffee to go, een heerlijke wafel met vers fruit en Nutella of een gezonde sandwich. Café Woodz zal vanaf december open zijn voor all day brunch.

Vondel Hotels groeit

Vondel Hotels groeit verder en heeft recent Hotel Monastère en Café Louis in Maastricht geopend en twee weken geleden Hotel Mercier met Café Ons Huis in Amsterdam. Begin van het nieuwe jaar worden Hotel Pontsteiger met Café Pontsteiger in Amsterdam geopend. In 2020 opent er nog een hotel op de Geldersekade in Amsterdam. Daarnaast heeft Vondel Hotels de ambitie om buiten Amsterdam nog meer locaties aan de collectie toe te voegen. Zo staan Utrecht en Leiden de komende jaren op de planning.

Corporate