NIEUWEGEIN 

Logistiek vastgoedonderneming Prologis gaat een built-to-suit distributiecentrum van 34.000 m2 voor HEMA bouwen. Het pand komt op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. De bouw start in het eerste kwartaal van 2019 en de oplevering zal medio maart 2020 zijn.

Het te bouwen distributiecentrum komt aan de A-27 en wordt ontwikkeld met hoge standaarden waaronder, 12.2 meter vrije hoogte en LED verlichting. Ook krijgt het pand het Breeam certificaat ‘Very Good’ mee voor de duurzaamheidsprestatie. Het pand wordt verder voorzien van zonnepanelen.

Voor de bouw heeft Prologis een kavel van 5,7 hectare aangekocht van de gemeente Nieuwegein. Wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken tekende de overeenkomst: ‘We zijn verheugd dat we wederom bedrijvigheid kunnen toevoegen op Het Klooster. Alle grote kavels zijn inmiddels verkocht. Het bevestigt de voorname rol die Nieuwegein inmiddels speelt als logistieke hotspot in Nederland.

Prologis bezit verschillende gebouwen op Prologis Park Nieuwegein. Sander Breugelmans, country manager Prologis Benelux licht toe: ‘Deze ontwikkeling vergroot onze portefeuille in de regio Utrecht, die heel belangrijk is voor nationale distributie en e-commerce, naar zo’n 137.000 vierkante meter.’

Bas van der Kwaak, manager Vastgoed HEMA: ‘HEMA heeft de ambitie om (internationaal) te groeien en daarvoor is onder meer een nieuw distributiecentrum nodig. De nieuwe locatie aan ‘t Klooster in Nieuwegein ligt dichtbij ons huidige distributiecentrum in Utrecht en is logistiek gezien dus een goede match. Er zal dan ook intensief samengewerkt worden tussen de twee locaties.’

Prologis werd bij de overeenkomst geadviseerd door Savills.

Wereldmarktleider Prologis is in de Benelux eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed.

In deze transactie heeft 3stone Real Estate opgetreden als adviseur van Hema.

 

Investments